logo

Hoffelijk kiest voor het ExSI-diploma

Sinds 2010 biedt Hoffelijk jaarlijks aan ruim 20.000 mensen in de financiële dienst- en zorgverlening ondersteuning bij hun ontwikkeling als professional. Dit doen zij door het aanbieden van Permanent Actueel, Wft- en PE-opleidingen, examentrainingen, examens en verschillende vakopleidingen. Recent heeft Hoffelijk het opleidingsinstituut Financial Academy overgenomen om daarmee het opleiden van startende bewindvoerders toe te voegen aan hun portefeuille.

Met deze overname heeft Hoffelijk ook besloten om direct een start te maken met het opleiden voor het ExSI-branchediploma Bewindvoerder. Hiermee kiest Hoffelijk als eerste opleider in Nederland voor de eenduidige beroepsstandaard en laten zij vanaf juni 2019 alle cursisten onafhankelijk examineren.

Edwin Deijs, directeur relatiebeheer van Hoffelijk: “Opleiders hebben een grote invloed op de kwaliteit van de instroom in de sector. Momenteel leiden de meeste opleiders op voor een examen dat zij zelf hebben ontwikkeld en zelf afnemen. Wij geloven er juist in dat je als sector een niveau bepaalt waaraan startende professionals op een onafhankelijke manier worden getoetst. In hoe deze lat gehaald wordt maar vooral in wat je de cursisten in het spectrum boven deze lat meegeeft, kunnen opleiders zich vervolgens van elkaar onderscheiden.”

De NLQF-beoordeling op het ExSI-examen is in volle gang. ExSI hoopt de niveaubepaling van het NLQF (het Nederlands Kwalificatieraamwerk) snel te kunnen publiceren voor een nog grotere waarde voor de cursisten van o.a. opleider Hoffelijk.
Naast Hoffelijk ziet ExSI een toename van opleiders die (nu nog incidenteel) kandidaten aanmelden voor het ExSI-examen en de verwachting is dat ook zij op korte termijn voor de beroepsstandaard gaan.